Over
v.d. Ambershoeve
Wie zijn we?

Wij zijn Mieke en Harold en wonen bij het Veluwse bos. Wij houden erg van het buitenleven en de natuur. Met onze eerste 2 honden (Kelly en Roosje) maakte we graag grote wandelingen in bos. Toen de oudste er niet meer was, wilden we er toch weer een ander hondje bij. Wel van een meer handzamer formaat, zodat we ze overal mee naartoe kunnen nemen. Na even zoeken kwamen we al gauw uit op het Nederlandse Kooikerhondje.

Wij kregen ons eerste kooikerhondje Amber bij fokker Carla Snels vandaan in 2010. We waren zo enthousiast geworden van het ras, dat we er graag één bij wilde. Na de kwalificaties behaald te hebben en alle gezondsheids onderzoeken doorlopen te hebben, kreeg Amber haar eerste nestje in 2012. Sindsdien hebben wij af en toe een nestje voor de hobby. Inmiddels bestaat onze roedel nu uit 4 kooikerhondjes met 3 generaties.

Plaats

Wonen bij het Veluwse bos is een ideale plek om met te honden te wandelen en de pups groot te brengen.

Kooikerhondjes zijn erg actief en hebben veel beweging nodig. Ze houden ervan zeker driemaal per dag lange wandelingen te maken.Vaak vinden ze geur, speur en zoekspellen ook erg leuk om te doen. Bambi en Gabi vinden het namelijk heel leuk om muizen te zoeken in het bos

Het bos heeft een groot losloopgebied waar ze heerlijk kunnen rennen en spelen en andere honden kunnen ontmoeten. Met regelmaat lopen er andere kooikervriendjes met ons mee, zoals kooiker Jetje en soms nakomelingen van de nestjes die in de buurt wonen.

Training & Competities

We trainen met onze honden bij Kynologen Club (KC) Ede. We beginnen met puppy cursus en doen ook alle vervolgcursussen. Het is heel belangrijk om te blijven trainen met je hond, dit komt niet alleen zijn gedrag ten goede, maar maakt ook de band sterker tussen baas en hond. We volgen ook met regelmaat ringtraining bij KC Culemborg, zodat de honden goed voorbereid zijn voor clubmatches en hondenshows.

We doen altijd mee aan de clubmatch voor kooikerhondjes in Nederland en vaak ook in Duitsland. Daarnaast gaan we regelmatig naar hondenshows, ook internationaal.

Onze honden hebben meerdere kampioenschappen gewonnen. De details zijn te vinden bij het kopje “onze honden”. Een van de hoogtepunten is wel dat onze Bambi in 2018 internationaal kampioen werd.

Fokkerij

Doel

Wij fokken volgens het reglement van de VHNK (Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje). Het is erg belangrijk dat er volgens deze regels gefokt wordt, want dit resulteert in verbetering van de gezondheid van het Kooikerhondje. Zo wordt dit oud-Nederlandse ras op goede wijze in stand gehouden.

Werkwijze

Na alle gezondheidsonderzoeken te hebben doorlopen, gaan we op zoek naar een goede combinatie van reu en teef. Hierbij kijken we naar de gezondheid van de voorlijnen van beide ouderdieren. Daarnaast vinden wij het ook belangrijk dat de reu een goed karakter heeft, want dit zie je dan ook vaak in de pups terug.

In de eerste 8 weken van een pup wordt al een belangrijke basis gelegd voor de socialisatie. Daarom groeien de pups bij ons in de woonkamer op en als ze wat groter zijn mogen ze af en toe naar buiten in de tuin. Zo wennen ze van jongs af aan aan huiselijke geluiden en de natuur. Zie Opgroeien van de pups

Met 8 á 9 weken gaan de pups naar hun nieuwe baasjes toe. We geven dan een puppypakket mee met uitgebreid voedingsadvies en kleedje met de nestgeur. Via een groeps App houden we contact met het nestje.Lees Verder

Card image cap
Onze Honden

Onze roedel bestaat nu uit 4 honden, met drie generaties.

Lees Verder
Card image cap
Opgroeien van de pups

Hier vind je meer informatie over het opgroeien van de pups bij ons.

Lees Verder
Card image cap
Nesten

Hier zijn meer foto's te vinden van elk nestje apart. De nestnamen zijn volgens het alfabet.

Lees Verder