B Nest 2014


Amber's Superstar v.d. Toetesteijn x Sinn Sissel v.d. Zwarte Bellenhoeve

 1. Geboorte


  In de nacht van 5 op 6 mei is het prachtige nestje van Amber en Sissel geboren. 8 pups in totaal, 4 reutjes en 4 teefjes. Amber was behoorlijk uitgeput na de bevalling. Een aantal uur later voelde ze zich een stuk beter. De pups worden elke dag gewogen. De geboorte gewichten liggen tussen de 212 en 277 gram. De pups groeien allemaal erg goed. Op de tweede foto zie je de reuen (boven) en teven (onder) apart liggen. De weegtafel staat al bijna vol met de eerste kraamkadootjes. Van tante Frieda heeft iedere pup een klein knuffeltje gekregen. Deze krijgen ze dan straks mee naar hun nieuwe baasje met de nestgeur eraan.

 2. Week 1


  De meeste pups zijn al verdubbeld in gewicht. Het duurt niet lang meer voor de oogjes open gaan. Een paar pups hebben al een poging gedaan om de eerste stapjes te zetten, erg leuk om te zien. Maar het is vooral nog vallen en opstaan. Met Amber gaat het ook erg goed. Als de pups gedronken hebben en in slaap gevallen zijn, durft ze hen af en toe even alleen te laten en zoekt ze zelf de rust op. Ze vindt het nu ook fijn om een klein rondje mee te lopen in het bos.

 3. Week 2


  De pups zijn nu twee weken oud. En ja hoor, de oogjes zijn zo goed als open!Lopen kunnen ze ook al aardig. Het beginnen nu al echt kleine hondjes te worden. Als we het vetbed verschonen, gaan de pups even in de wasmand verder slapen. Eerst pasten ze nog in een wasteiltje, maar daar zijn ze al uitgegroeid. Ze vinden het heerlijk om te slapen op het kussen die ze van papa Sissel gekregen hebben!

 4. Week 3


  De pups zijn nu ruim drie weken oud. Ze mochten allemaal voor het eerst een beetje melk drinken uit een bakje. Ze hadden al gauw door hoe het moest en vonden het heerlijk!

 5. Week 4


  De pups zijn bijna 4 weken oud. Ze spelen al veel met elkaar. We zijn volop begonnen met bijvoeren. Vooral het vlees vinden ze heerlijk! Ze hebben vandaag ook brokjes geweekt in melk gehad en dat vonden ze zeker zo lekker. Daarna likt Amber hun bekjes helemaal af, aagezien ze nog niet zo netjes kunnen eten! Inmiddels zijn ze allemaal verviervoudigd in gewicht.

 6. Week 5


  De pups zijn alweer 5 weken oud. Als het weer het toelaat, mogen ze heerlijk naar buiten op het gras spelen. En het leuke nieuws: de portret foto's zijn gemaakt!

 7. Week 6


  De pups zijn 6 weken oud. Dus het was tijd voor de eerste pup enting. Vanochtend hadden we de pups samen in de bench gedaan en vervolgens achter in de auto gezet. Voor sommige pups was het rijden nog even onwennig, maar al gauw gingen ze liggen en vonden ze het prima in de auto. ij de dierenarts mochten ze één voor één op tafel. Eerst kregen ze een gezondheidscontrole. Hierbij werd onder andere naar het gebit gekeken en naar hun hart/longen geluisterd. Daarna kregen ze het prikje en vervolgens mochten de pups op de weegschaal. Ze hebben zich erg flink gedragen en waren allemaal heel relaxed. Zo hebben de pups alweer goede ervaringen opgedaan!

 8. Week 7


  Gisteren is de chipper van de raad van Beheer op bezoek geweest. Het chippen viel gelukkig erg mee en was eigenlijk zo gebeurt. De reutjes gaven er niets om, maar niet alle teefjes waren hiervan zo gediend en lieten zich wel even horen! Afgelopen zaterdag hebben we nestbezoek gehad van de vereniging. Het was erg leuk en goed gegaan. Ze zijn allemaal opgetekend en beoordeeld op uiterlijk en gedrag. De algemene indruk was ''een mooi homogeen nest in type en kleur. Goed verzorgd en gesocialiseerd'' Daar zijn wij natuurlijk erg trots op!

 9. Week 8


  De pups zijn nu ruim 8 weken. Een aantal pups zijn al naar hun nieuwe baasjes toe. Ze waren hier ook wel aan toe, maar desondanks missen wij ze natuurlijk wel. Het is nu ook een stuk stiller in huis, dat is wel even wennen. Maar 2 pups blijven nog iets langer bij ons, dus het blijft nog even een gezellige boel met veel spetterpret!