F Nest 2018


Bambi v.d. Ambershoeve x Cirtap's Prins Thobir V Micra-A

 1. Week 1


  Op 31 december zijn de pups geboren! We hebben twee reutjes en een teefje. Moeder Bambi en haar kroost maken het goed! Het geboorte gewicht van Floortje is 175 gram, Floris 213 gram en Felipe 210 gram. De pups groeien als kool. Elke dag zie je weer een beetje verschil. Ze beginnen ook een beetje rond te kruipen. En ze kunnen nu ook gapen, zo schattig! Na 7 dagen weegt Floortje 466 gram, Floris 614 gram en Felipe 636 gram. Dus allemaal al ruim verdubbeld in gewicht.

 2. Week 2


  Het gaat super goed met de pups! Als we de bak verschonen, gaan ze even op het kleedje naast de werpkist. De oortjes en oogjes zijn deze week ook open gegaan! Ze beginnen al een beetje te lopen en voorzichtig te spelen. Ook reageren ze al een beetje op onze stem, zo lief! Je merkt dat Bambi ze na hun melk en wasbeurt ook steeds meer alleen durft te laten. We hebben voor het eerst de nageltjes een beetje geknipt en geveild. Ze zijn zo scherp als naaldjes en kunnen elkaar daarmee bezeren. Ook wennen ze er gelijk aan dat je aan hun voetjes zit.

 3. Week 3


  Het gaat heel goed met de pups! Ze spelen al een beetje met elkaar. Ook proberen ze de werpkist al een beetje uit te klimmen. Maar dat is nog best wel spannend voor ze. Ook hebben ze voor het eerst een beetje melk uit een schaaltje gedronken. Lekker smikkelen! Maar mama's melk is toch echt nog wel lekkerder.

 4. Week 4


  De pups groeien nog steeds als kool! Ook hun vachtjes beginnen langer te worden. Er komt nu ook meer neus op en langere oortjes. Het zijn echte mini hondjes! Ze spelen al volop binnen en buiten de werpkist. Ook hebben ze al melk en geweekte brokjes op. Ook een beetje vlees. Na afloop likt mama Bambi hun snoetjes af:)

 5. Week 5


  Hier zijn de pups alweer 5 weken oud! Ze vinden het geweldig om in de tunnel de spelen en in de ballenbak! Het is net een feestje! Ze ontdekken steeds meer en meer. Ook is de chipper deze week op bezoek geweest. Hij heeft een swab afgenomen voor DNA en de chip geplaatst. De pups waren heel flink en merkte er gelukkig weinig van! Daarna gingen ze vrolijk verder spelen. Volgende week brengen we een bezoekje aan de dierenarts voor de 1ste enting. En hopelijk kunnen de pups even naar buiten toe als het weer het toelaat..

 6. Week 6


  De pups zijn met 6 weken mee geweest naar de dierenarts! Dat betekent hun eerste ritje in de auto. Het ging ontzettend goed, ze waren alledrie heel rustig en keken veel om zich heen. Eenmaal bij de dierenarts aangekomen vielen ze in slaap in de bench:) Dus ze waren heel relaxed toen ze op tafel moesten staan. Alles werd nagekeken, de oortjes, ogen , tandjes, buikje, hart en longen. Alle pups zijn kerngezond! En het was een goede ervaring weer voor ze! Thuis werd er weer vrolijk verder gespeeld op de wiebelplank!

 7. Week 7


  Lekker mee naar buiten! Het is een stuk warmer weer, dus de pups mogen buiten spelen! Ze vonden het geweldig, al die nieuwe geuren en indrukken. Voor het eerst kippen zien, vogels horen fluiten, aan planten en bomen snuffelen, alles was helemaal nieuw voor ze. Na het buiten spelen gingen ze weer mee naar binnen en vielen al gauw in slaap. Mama Bambi vindt het ook leuk om met ze buiten te spelen, maar binnen gaat ze al snel naar haar eigen slaap plek toe. Ze laat ze steeds meer alleen, en zo leren ze om op hun eigen benen te staan.

 8. Week 8


  De laatste lootjes! Nog een weekje en dan vliegt de eerste pup uit. De pups gaan heerlijk mee in het bos, als het weer het toelaat. Het is een groot avontuur voor ze! Alles ontdekken, overal snuffelen, rond dollen met elkaar en achter mams aanrennen! Het is een echte belevenis! Ook leren ze al goed om aan een riempje te lopen naar het bos toe. Het is echt genieten met zo'n klein nestje! We gaan deze drie schatjes echt heel erg missen, maar ze krijgen ontzettend lieve baasjes die niet kunnen wachten om hun pupje op te halen. Tot die tijd genieten wij nog elke dag van ze!.