E nest 2017


Amber's Superstar v.d. Toetesteijn x Terra doma's Lepidus Lajos Mare (Rubah)

 1. Geboorte


  17-04-2017 Hoera! Het nestje is geboren! Op maandag avond 2e paasdag is het prachtige nestje van Amber en Rubah ter wereld gekomen. Het zijn 4 reutjes en 3 teefjes. De eerste pup werd 's avond rond 20.00 uur geboren. Tegen 23.00 uur waren er 6 pups al heerlijk aan het drinken bij mama. Toen kwam er tegen 01.00 uur nog een verrassing; er werd nog een teefje geboren!! Het is een mooi en gezond nestje. Zowel moeder en de 7 pups doen het prima. De gewichten van de pups liggen tussen de 180 en 245 gram. De pups drinken hun buikje vol en liggen dan heerlijk tevreden te slapen..

 2. Week 1


  De pups zijn hier alweer een week oud! Het gaat ontzettend goed met het 7-tal. En natuurlijk met moeder Amber, ze doet het geweldig en zorgt super voor haar pups. Ze groeien allemaal goed en zijn héél tevreden. Het is prachtig om te zien dat hun ontwikkeling zo snel gaat. Dat ze beginnen te tijgeren en steeds meer geluid gaan maken. En hoe mooi het pigment op hun neusjes en voetzooltjes doorkomt. Vanaf ongeveer 10 dagen zullen ook de oogjes en oortjes opengaan, zoals te zien is op de laatste foto's...

 3. Week 2


  De pups zijn hier alweer ruim 2 weken oud! Alle oogjes zijn open, en ze waggelen al vrolijk rond in de werpkist. Het lukt ze nog net niet om over de rand heen te gaan, maar dat zal niet lang meer duren. Ze beginnen ook al een klein beetje met elkaar te spelen, en ook al met wat grote knuffels. Alle pups groeien ook heel goed, zo tussen de 20-30 gram per dag. Inmiddels liggen de gewichten tussen de 600 en 800 gram.

 4. Week 3


  De pups zijn hier alweer ruim 3 weken oud! De ontwikkeling gaat nu super snel. We voeren ze al een beetje melk bij, en inmiddels ook vlees en in melk geweekte brokjes. Ze vinden het echt heerlijk! Ze rennen nu ook de werpkist in en uit, en spelen ook al in de ren om de kist heen.

 5. Week 4


  Hier zijn de pups alweer ruim 4 weken oud. We voeren ze al volop bij, en ze groeien allemaal heel goed! Ook moeder Amber doet het geweldig. We bieden de pups steeds ander speelgoed aan, zodat ze weer nieuwe dingen ontdekken. De 'knisperende' tunnel is erg favoriet. Aan het einde van de week, als het weer het toelaat kunnen ze misschien wel voor het eerst naar buiten!

 6. Week 5


  Lekker buiten spelen! Het is prachtig weer, dus kunnen ze heerlijk overdag op het gras vertoeven. We hebben ook een klein teiltje neergezet, zodat de pups ook aan water gaan wennen. Ze hadden al gauw door hoe leuk waterpret is;) Deze week is ook de chipper van de Raad van Beheer bij ons op bezoek geweest. Elke pup is voorzien van een chip en er is DNA van ze afgenomen. Ze zijn allemaal heel flink geweest!

 7. Week 6


  Wat vliegt de tijd! Hier zijn ze alweer 6 weken oud. Dat betekent dat het tijd is voor de eerste enting! Allemaal in de bench, voor het eerst de auto in en naar de praktijk toe. Onderweg waren de pups vrij rustig en bij de dierenarts ging het ook prima! 1 voor 1 op de weegschaal en vervolgens werden ze onderzocht. De hartjes/longen geluisterd, oortjes, gebit bekeken en buikjes gevoeld. Daarna kregen ze een klein prikje en mochten ze lekker rondhuppelen in de polikamer. De pups zijn allemaal gezond en de dierenarts vond het een prachtig nestje! Op de terugweg lagen ze heerlijk te slapen in de auto. Wat een belevenis voor ze!

 8. Week 7


  De pups zijn hier alweer 7 weken oud. Over een weekje zal de eerste pup alweer gaan uitvliegen.. dus het is extra genieten van de kleine schatten. Deze week is de vereniging langs geweest om het nestje te keuren. De pups worden dan 1 voor 1 getekend en beoordeelt op diverse onderdelen. Het eindoordeel van het nestje luidde; Homogeen in kleur, grootte en vacht. Goed verzorgd en gesocialiseerd. Een prachtig resultaat! We hebben gelukkig steeds prachtig weer buiten, dus de pups kunnen overdag heerlijk naar buiten toe. Regelmatig zetten we de schelp met water neer, zodat ze héérlijk kunnen badderen:)

 9. Week 8


  In deze week zijn de pups alweer ruim 8 weken oud. En dat betekent dat de pups 1 voor 1 naar hun nieuwe baasjes toe zullen gaan. We merken wel dat de pups er steeds meer aan toe zijn, zo boordevol energie zitten ze! Gelukkig is het prachtig weer en kunnen lekker veel naar buiten om te spelen. Ook oefenen we al volop aan het riempje lopen over de weg. Zo doen de pups weer nieuwe indrukken op. We zullen het prachtige stel zeker gaan missen, maar gelukkig mag puppy Esmee bij ons blijven!