G Nest 2020


Esmee v.d. Ambershoeve x Arie von Lady Wanda

 1. Week 1


  Hoera, het nestje is geboren! Het zijn in totaal 5 pups, 2 reutjes en 3 teefjes. Allemaal gezond en mooi gekleurd. De geboorte gewichten liggen tussen de 119 gram en 223 gram.
  De namen van de teefjes zijn Esmee's Gabi, Gemma en Gwenny en de namen van de reutjes zijn: Esmee's Gijs en Guus.

 2. Week 2


  De pups groeien hard en beginnen pigment op hun neusjes te krijgen. Ook beginnen de pups nu een beetje rond te kruipen en beginnen de eerste oogjes open te gaan. We hebben voor het eerst de scherpe nageltjes geveild bij de pups, dat is iets fijner voor Esmee.

 3. Week 3


  Voor het eerst melk drinken uit een bakje! Dat was wel even wennen. Maar als ze het eenmaal doorhebben, vinden ze het heerlijk! Als de pups klaar zijn komt mama Esmee om nog even de snoeten te wassen:)

 4. Week 4


  De pups gaan al af en toe de werpkist uit, om te spelen en te eten. Ieder heeft nu een eigen bakje, en ze krijgen nu ook al een beetje vlees bijgevoerd. Esmee speelt soms met de pups, maar dat doet ze dan heel voorzichtig. Ze gaat ook af en toe weg van de pups, ze durft ze al wat meer alleen te laten. We hebben al wat kranten in de hoek gelegd, zodat de pups leren om daar hun behoeften te doen.

 5. Week 5

 6. Week 6


  Het was zover, hun eerste ritje met de auto! De pups moesten gechipt worden en dit keer kwam de chipper niet aan huis. Ze hebben zich keurig gedragen, maar waren erg moe op de terug weg. Het was een hele belevenis! Ook hebben we portret foto's gemaakt van de pups. Het duurde wel even voordat ze stil gingen zitten:)

 7. Week 7


  Met mooi weer kunnen de pups heerlijk buiten spelen! Ook gaan ze af en toe los in de tuin. Dan moet je ze erg goed in de gaten houden, aangezienze alle planten willen opeten, de kleine deugnieten. We geven ze ook af en toe een gekookt eitje, en soms een stukje fruit wat ze heerlijk vinden.

 8. Week 8


  Koningsdag vieren met de pups! Het was een groot feest en alles was oranje. De foto's hadden we ingestuurd en ze hebben de krant gehaald! Echt geweldig. Ze wijn nu 7 weken oud en ze mogen met goed weer overdag naar buiten. De pups krijgen nu brokjes en vlees. We merken ook dat ze een kauwstaafje al erg lekker vinden. We zijn al aan het oefenen om aan een riempje te lopen buiten. Dat is wel erg wennen voor ze! Nog één weekje en dan mag de eerste pups naar hun nieuwe baasje toe. We gaan ze erg missen, we hadden zoveel plezier met ze! Maar gelukkig komen ze heel goed terecht.