D Nest 2016


Alexia v.d. Ambershoeve x Terra Doma's Lepidus Lajos Mare (Rubah)

 1. Geboorte


  De prachtige en lieve pups van Alexia en Rubah zijn zaterdag geboren. Met moeder en de 6 pups gaat het gelukkig allemaal goed. Alexia is een erg trotse moeder en zorgt geweldig voor haar kroost. Het was niet een gemakkelijke bevalling voor Alexia. Na ruim een dag onrustig te zijn geweest, werd de eerste pup om 7 uur in de ochtend geboren. 's avonds rond half 11 werd pas de laatste pup geboren. Het duurde soms wel uren voordat de volgende kwam. Rustig afwachten was het advies. Gelukkig was Lexie zelf ook rustig en sliep tussendoor om haar krachten te sparen. Helaas waren er twee niet levensvatbare pups bij. Waarschijnlijk duurde de bevalling daarom ook langer. Wij zijn ontzettend blij en opgelucht dat de overige 6 pups kerngezond zijn en een goede start hebben gehad.

 2. Week 1


  De pups zijn alweer een week oud! Ze groeien echt als kool. Ze zijn allemaal verdubbeld in gewicht en een aantal wegen al meer dan 500 gram. Het zijn ook heel erg tevreden pups, veel drinken en heerlijk slapen. Elke dag kunnen ze iets meer. Ze gaan al aardig de bak door 'tijgeren' en weten hun moeder gauw te vinden. Alexia zorgt ook weer geweldig voor haar pups, een echt lief moedertje. Amber en Bambi zijn erg nieuwsgierig en komen vaak even kijken hoe het de pups vergaat. Je kunt er echt uren naar kijken, zo lief en mooi! De stamboomnamen staan bij elke pup in het album vermeld.

 3. Week 2


  Vandaag zijn de pups 2 weken oud. Ze groeien allemaal net als in de eerste week erg goed! De meeste pups wegen al rond de 700 gram. Zoals op de foto's te zien zijn de oogjes al open gegaan. Ook beginnen ze al een beetje rond te kruipen en te 'waggelen'. Als je goed kijkt zie je al pigment komen op hun neusje en voetzooltjes. Heel erg leuk om die ontwikkelingen zo te zien! Moeder Lexie zorgt geweldig voor haar kroost. Ze gaat inmiddels af en toe van de pups af om op haar eigen plekje te liggen.

 4. Week 3


  Inmiddels zijn de pups van Lexie ruim drie weken oud. De gewichten liggen rond de 1200-1300 gram. Nu gaat de ontwikkeling super snel. Ze klimmen al de werpkist in en uit. Het is mooi om te zien hoe de pups de wereld buiten de werpkist verkennen en ontdekken. Ook spelen ze al met elkaar en met de speeltjes en knuffels. Je merkt goed dat hun zicht en gehoor veel beter is. Ze reageren al echt op geluiden en kijken je ontzettend lief aan, heel aandoenlijk. We zijn al begonnen met een beetje melk bijvoeren. Ze hadden al gauw door hoe lekker dat is! Binnenkort krijgen ze een klein beetje vlees erbij gemengd. Moeder Lexie is erg lief voor haar pups, zoals op de foto's te zien is!

 5. Week 4


  De pups zijn nu ruim 4 weken oud. Het beginnen nu al 'echte hondjes' te worden! We hebben de ren om de werpkist groter gemaakt zodat er meer speelruimte is. In de hoek hebben we kranten liggen. Het is ongelofelijk hoe snel ze al door hebben dat ze daar naar toe moeten om hun behoeften te doen. Het zijn hele slimme hondjes! Inmiddels krijgen de pups nu 1 x per dag vlees en 2 x per dag Renske brokjes geweekt in de puppymelk. Dat vinden ze overheerlijk! Vooral moeder Lexie vindt het erg lekker als er wat overblijft. Daarna wast ze zorgvuldig de snoetjes van haar pups. Afgelopen weekend was het mooi nazomers weer en zijn de pups met moeder even buiten geweest! Zo konden ze nieuwe geuren, geluiden en indrukken opdoen. We duimen dat er nog meer van zulke dagen komen.

 6. Week 5


  De pups zijn inmiddels 5 en een half week oud. De gewichten van de pups liggen tussen de 2,3 en 2,5 kg! Het zijn echt flinke gezonde pups. De pups krijgen nu 4 voedingen van ons, droge brokjes en vlees. In de afgelopen week hebben we de puppymelk door de brokjes nagenoeg afgebouwd. Mama Lexie geeft ze af en toe nog lekker melk, maar het wordt wel steeds minder. De pups worden steeds drukker en hebben meer energie. Naast dat ze veel met elkaar spelen, gaat Lexie ook af en toe met ze spelen, heel schattig om te zien! Elke dag mogen ze wel even in de woonkamer rondrennen en stoeien. Dan is het feest in huis! De pups spelen erg graag op het 'wiebeltoestel' die ze van papa Rubah gekregen hebben. Zo wennen ze aan een bewegende ondergrond, wat ook heel goed voor hun balans is. Met droog weer zetten we de ren op en wordt er ook even buiten gespeeld. Zo wordt hun wereldje steeds wat groter. Na het spelen en stoeien 'ploffen' ze letterlijk neer en gaan ze heerlijk slapen.

 7. Week 6


  Het lijkt wel een stroomversnelling, deze week. Afgelopen donderdag hebben we de chipper van de Raad van Beheer op bezoek gehad. Alle pups hebben een chip gekregen en er is DNA afgenomen met een speciale swab uit hun wangslijmvlies. Maandag hebben we het nestbezoek van de vereniging gehad. 1 voor 1 mochten ze op tafel staan. Er werd gekeken naar hun bouw, kleur, aftekening, oren, ogen, staart, gebit en hun gedrag. Daarna was het tijd voor knuffelen:) Alle pups hebben een prachtig keurrapport gehad. De algemene indruk was ''goed verzorgd en gesocialiseerd, homogeen in vacht, grootte en kleur''. Een mooi compliment. Afgelopen dinsdag zijn we met de pups naar de dierenarts geweest voor de 6 weken enting. Dat werd dus hun eerste auto ritje! Hup, met z'n allen knus de bench in en rijden maar. Eerst was het even wennen, drempel hier en daar, maar ze waren al gauw rustig en sommige vielen zelfs in slaap. Bij de dierenarts waren ze ook allemaal even relaxed en heel rustig op tafel. De pups kregen allemaal een gezondheidscheck alvorens ze de enting kregen. Oren, ogen en gebit werden bekeken, hart en longen geluisterd, buikje en staartje gevoeld. Daarna even op de weegschaal. De dierenarts vond het een prachtig nest en alle pups zijn kerngezond bevonden. Al met al weer een goede ervaring voor ze geweest. Moeder Lexie bleef trouw bij haar pups wachten en week niet van hun zijde. Een hele belevenis!

 8. Week 7


  De pups zijn alweer ruim 7 weken oud. Eind deze week zal de eerste pup gaan uitvliegen.. Afgelopen week zijn we volop begonnen met wandelen aan het riempje. Dat was wel even wennen, ineens een halsbandje om. Maar wat geweldig om te zien hoe snel de pups leren. En al goed op je stem volgen. Leuk om de pups zo in een nieuwe omgeving te zien, hoe elke pup weer anders reageert. Een auto die voorbij komt, een grote hond die ineens voor je neus staat, het geluid van een bladblazer, dwarrelende blaadjes om je heen..werkelijk alles is nieuw en geweldig!

 9. Week 8


  De laatste weken zijn super snel voorbij gevlogen! Zo past een pup nog op je hand, en inmiddels zijn het hele volmaakte 'hondjes' geworden. Allemaal energieke hondjes met hun eigen karaktertjes...wij genieten er volop van! Je merkt wel dat ze boordevol energie zitten en graag op ontdekkingstocht willen. Ze zijn er aan toe om uit te vliegen. Zodra het weer even mee zit, mogen de pups heerlijk buiten spelen en lekker uitrazen, werkelijk een feestje! Daarna gauw weer binnen een eigen slaapplekje zoeken. In de bench, in een mandje, of lekker tegen elkaar aan kruipen. Dat zal wel even wennen zijn straks in hun nieuwe huisje. Afgelopen vrijdag is de eerste pup naar hun nieuwe baasje toe gegaan. Elke dag vliegt er weer 1 pup uit, zodat mama Lexie er ook geleidelijk aan kan wennen dat het steeds rustiger wordt. Alle pups krijgen een starterspakketje mee van Renske, een pasfoto en nog allerlei speeltjes en lekkere kauwbotjes. Ook een fleecedekentje met de nestgeur eraan, zodat de pups sneller wennen in hun nieuwe huis.