C Nest 2015


Alexia v.d. Ambershoeve x Tora Tijs v.d. Zwarte Bellenhoeve

 1. Geboorte


  In de vroege ochtend op 3 juni is het prachtige nestje van Alexia en Tijs geboren. Moeder en kinderen maken het allemaal goed. In totaal zijn er 7 pups geboren, 4 teefjes en 3 reuen. De geboorte gewichten liggen tussen de 164 en 216 gram. Vandaag zijn alle pups al 30 gram aangekomen, dus ze doen het super!

 2. Week 1


  De pups zijn alweer ruim een week oud. Ze groeien als kool! De gewichten liggen vandaag tussen 451 en 600 gram. Dat betekent dat ze al ruim verdubbeld zijn in gewicht. De pups zijn behoorlijk bijdehand voor hun leeftijd. De eerste wankelende stapjes worden al gezet en het duurt niet lang meer voor de oogjes en oortjes opengaan.... dan gaat de wereld letterlijk voor hun open! Alexia is een lieve moeder en zorgt super voor haar kroost. Ook (oma) Amber en (tante) Bambi vinden de pupjes érg lief.

 3. Week 2


  Inmiddels zijn de pups 2 en halve week oud. Ze groeien nog steeds ongelooflijk hard! De gewichten liggen nu tussen de 800 en 900 gram. Ook de ontwikkeling van de pups is in volle gang. De ogen en oortjes zijn open, ze waggelen al vrolijk rond en er wordt op hun manier al 'gespeeld'. Na het drinken bij mams slapen ze heerlijk tevreden met hun buikjes rond. Maar als ze wakker zijn, laten ze al flink van zich horen!

 4. Week 3


  Inmiddels zijn de pups alweer 3 weken oud. De gewichten liggen tussen de 950 en 1100 gram! We hebben voor het eerst een paar speeltjes bij de pups gedaan, waar ze al leuk mee 'voetballen'. Ook stoeien en spelen ze al vrolijk met elkaar. Het zal niet heel lang meer duren voor ze kist uit gaan lopen. Vandaag hebben de pups een klein beetje melk in een schaaltje gehad om te proberen. Na hun snuitje één voor één voorzichtig bij de melk te houden, hadden ze al snel door hoe het moest! Dat er lekker geknoeid werd, vond moeder Lexie geen enkel probleem. Daarna werden de melksnuitjes heerlijk door haar gewassen.

 5. Week 4


  De kids zijn alweer ruim 4 weken oud. De ontwikkeling van de pups gaat heel snel. Begin van de week klommen ze met enige moeite voor het eerst de werpkist uit. Nu vliegen ze, met het gróótste gemak, de ren in en uit. Ook doen ze de meeste plasjes al op de kranten. De pups waren niet zo onder de indruk van het tropische weer van de afgelopen dagen. Ze sliepen iets meer overdag, maar in de loop van de avond, toen het koeler werd, begon het puppy feest! Inmiddels voeren we 3 keer per dag bij. De pups krijgen nu 2 keer brokjes met melk en 1 keer vers vlees. Vooral het vlees vinden ze overheerlijk!

 6. Week 5


  Het weer liet het eindelijk toe dat de pups voor het eerst naar buiten konden! Dat was een geweldige ervaring voor ze. Heerlijk in het gras dollen en de eerste zonnestralen 'voelen'. Ondertussen nieuwe geluiden opdoen, zoals het kwetteren van de vogels en het kraaien van de haan. Na het opdoen van al die nieuwe indrukken vielen de pups al gauw in slaap, languit in het gras. Ook hebben ze al kennis gemaakt met de ballenbak. Dat was natuurlijk helemaal geweldig!

 7. Week 6


  Afgelopen woensdag zijn we naar de dierenarts geweest voor de 6 weken enting. Dat betekende voor de pups hun eerste ritje in de auto! Daar aangekomen mochten de pups één voor één op tafel. De dierenarts deed eerst een algemeen onderzoek en ze kregen het prikje. Vervolgens gingen ze op de weegschaal. Allemaal zijn ze heel flink geweest en hebben zich voorbeeldig gedragen. Moeder Lexie was mee en bleef trouw bij haar kinderen wachten. Op de terug weg in de auto vielen de pups al gauw in slaap, het had toch behoorlijk indruk op ze gemaakt.

 8. Week 7


  De vereniging is langs geweest om ons nest te beoordelen op uiterlijk en gedrag. Eerst mochten ze allemaal los in de achtertuin voor de fotoshoot. Dat was natuurlijk dolle spetter pret! Toen ze uitgespeeld waren werden de pups op tafel bekeken. Alle pups hebben een mooi keurrapportje gekregen. De eindbeoordeling luidt; een mooi homogeen nest in grootte, aftekening en vachtkleur. Na het spelen en beoordelen waren de pups helemaal uitgeteld... Komende maandag komt de Raad van beheer langs voor het chippen en de DNA afname.

 9. Week 8


  Afgelopen week zijn alle pups, nog op 1 na, naar hun nieuwe baasjes toe gegaan. Wij hebben een leuk startpakketje gemaakt om mee te geven. Ook kregen de pups mooie kado's mee van papa Tijs. Gisteren is Cindy opgehaald en Camiel zal nog een klein weekje langer bij ons blijven. Omdat er maar 1 pup op een dag weg ging heeft moeder Lexie er niet zo'n erg in gehad. dat was voor ons ook wel erg fijn;) Het is wel een stuk rustiger nu in huize Ambershoeve. Dat is erg wennen voor ons en voor de honden. Maar gelukkig hebben we Camiel nog even waar Lexie en Bambi gezellig mee spelen!